• De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

Jeugdskate lessen

Informatie over de Jeugdskate lessen

Het winterseizoen is al weer ten einde, maar het zomerseizoen nadert! Voor jeugdschaatsers begint dit aankomende zaterdag 24 april.

 

In de zomer zijn er voor de jongste groep leden de jeugd-skate lessen, deelname is gratis voor de kinderen die in winter mee hebben gedaan met het jeugdschaatsen en 25 euro voor kinderen die op de wachtlijst staan. De jeugdskate lessen zijn er op gericht kinderen op een speelse wijze vrij te maken op de skates. De skatelessen worden gehouden op de skeelerbaan in Ammerstol en Lekkerkerk van 10:30 – 11:30.

 

Valbescherming is verplicht bij het skeeleren. Onder valbescherming verstaan wij een helm, elleboog-, knie- & polsbescherming.

 

De inschrijving is gesloten.

 

De jeugdskate lessen starten vaak wat eerder dan de reguliere trainingen van de vereniging, echter in de zomervakantie houden de jeugdskate trainers ook lekker vakantie en is er geen skate les.

 

Ook leuk om te vermelden is dat de Lekstreek zich actief bezig houdt met de skeelersport. Zo wordt er samen met SVO (oudewater) en SC Gouda de Skate4 georganiseerd, hierbij rijden we op de 4 skeelerbanen in de regio wedstrijdjes voor beginnende skaters. Meedoen is belangrijker dan winnen en dus krijgen de kids aan het eind een diploma en een medaile indien ze 2 of meer keer hebben meegedaan, voor 4 keer mee doen is dat uiteraard de gouden medaille! De skate4 wordt georganiseerd op de vrijdag avond, omdat het de bedoeling is dat de kids mee doen aan de skate4 is er op de zaterdag na de skate4 geen skateles.