• De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

Roel van der Bas commissie

Roel van der Bas-penning

Roel van der Bas was meer dan 25 jaar een zeer actief en betrokken lid van STV Lekstreek. Niet alleen was hij zelf actief met sporten, hij zette zich volop in voor de vereniging. De boerderij van Roel en zijn gezin aan het Westeinde te Berkenwoude was altijd een gezellige thuishaven voor Lekstrekers wanneer het ‘allereerste’ natuurijs zich aandiende op de wateren rond de boerderij. Ook was de boerderij vaak een verzamelplaats voor fietstochten en de droogtrainingen in en rond het Loetbos. De schuren en stallen van de boerderij lagen vol met oud papier (wat iedere Lekstreker bij Roel kon brengen) en waarvan de opbrengst uiteraard naar de clubkas ging. Maar Roel van der Bas deed zoveel meer en was bijvoorbeeld ook de initiator en aanvoerder van het Lekstreek voetbalteam dat jaarlijks meedeed aan het voetbaltoernooi tussen schaatsverenigingen. En zo zijn er veel mooie herinneringen aan Roel en zijn betrokkenheid binnen de vereniging.

Door een noodlottig verkeersongeval tijdens een fietstraining is Roel in augustus 1991 verongelukt. Om de herinnering aan onze markante clubgenoot binnen de Lekstreek levendig te houden heeft een aantal Lekstrekers destijds het initiatief genomen tot het in het leven roepen van de ‘Roel van der Bas-penning’ met het plan om deze jaarlijks uit te reiken aan een persoon of groep van personen.

Definitie van de prijs en gronden voor toekenning

De ‘Roel van der Bas-penning’ is een jaarlijks aan een persoon of groep van personen uit te reiken prijs in de vorm van een legpenning met inscriptie en een daarbij behorende ingelijste oorkonde. De reden van toekenning is een blijk van grote waardering voor de verdiensten van een persoon of groep van personen die zich belangeloos – en vaak buiten het licht van de schijnwerpers – heeft ingezet voor:

  • STV Lekstreek in het bijzonder
  • De schaatssport in het algemeen
Bekijk de eregalerij