ALLE ACTIVITEIEN TOT IN IEDER GEVAL 6 ARPIL AFGELAST

GEEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN, GEEN TRAININGEN, GEEN VERGADERINGEN, GEEN JEUGD ELFSTEDENTOCHT

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

Het coronavirus en sporten

Krimpenerwaard (20/03/2020)

Bij STV Lekstreek zijn alle activiteiten voor dit seizoen afgelast. Maar uiteraard is het belangrijk om te blijven bewegen. Via NOC*NSF is er een uitgebreid dossier over het virus in combinatie met sporten. In dit bericht zetten we de belangrijkste punten op een rijtje.   De Nederlandse regering heeft maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vanaf 15 maart is het in ieder geval t/m 1 juni verboden om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden open te houden. Het kabinet heeft Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. NOC*NSF..

STV Lekstreek last alles af tot in ieder geval 31 maart

Krimperwaard (12/03/2020)

Zoals iedereen heeft meegekregen is het land nu in de ban van het Coronavirus. Wij als STV Lekstreek volgen de maatregelen van de overheid en het RIVM op. Dit betekent dat noodgedwongen alle activiteiten bij STV Lekstreek tot in ieder geval 31 maart, ofwel het einde van dit seizoen, worden afgelast. Alle trainingen (vanaf vandaag), de clubkampioenschappen (21 maart) en de pubquiz (13 maart) zullen daardoor helaas niet doorgaan. We hopen op begrip voor deze situatie.

Patrick Roest pakt voor het eerst de World Cup

Heerenveen (08/03/2020)

Na een seizoen vol met hoogtepunten heeft Patrick Roest afgelopen weekend in Heerenveen zijn seizoen afgesloten met een overwinning op de laatste 5000 meter. Deze overwinning was voor Patrick genoeg om het klassement op de lange afstanden binnen te hengelen.   Met een tijd van 6.11,15 wist Patrick de 5000 meter te winnen in een bomvol Thialf. Met deze overwinning maakte hij zijn succesreeks compleet met alleen maar overwinningen op de 5000 en 10000 meter op de World Cups waar Patrick aan de start verscheen. Met deze overwinning kwam Patrick tot een totaal van 360 punten, gevolgd door de Rus..

Patrick Roest voor de derde maal op rij wereldkampioen Allround!

Hamar (04/03/2020)

Al twee keer eerder wist Patrick Roest zich te kronen tot Wereldkampioen Allround. Afgelopen weekend wist Patrick in het Noorse Hamar het drieluik compleet te maken door met overtuiging zijn derde wereldtitel op rij te winnen. Onder toeziend oog van tientallen familie en vrienden uit de Krimpenerwaard verscheen Patrick zaterdag voor het eerst aan de start op de 500 meter. Het was nog niet de rit waar hij op hoopte en kwam met 36,52 tot de 7e tijd. Hiermee lag hij 0,35 seconde achter de snelle Japanner Ichinohe, ook verloor Patrick 0,16 seconde op zijn grootste concurrent Sverre Lunde Pedersen…

NK Supersprint in Amsterdam en de eindstanden van de baancompetitie

Amsterdam (23/02/2020)

Zaterdag werd er in Amsterdam gestreden om de titels over de kortste afstanden. Voor de junioren C en B een wedstrijd over 2x 100 meter en 2x 300 meter en vanaf de junioren A een wedstrijd over 100, 300 en 500 meter. Bij de junioren B streed Pim Stuy mee om de titel, op de 100 meter wist Pim een 15 jaar oud baanrecord van Hein Otterspeer te verbeteren naar een tijd van 10,25. Bij de tweede 100 meter bleef Peye de Ruiter Pim net voor en wist met 10,28 een nieuw PR te rijden. Na twee afstanden stond Pim..

Drukte op het NK voor masters

Utrecht (18/02/2020)

In Utrecht was het afgelopen weekend weer tijd voor het NK Allround en Afstanden voor masters. Vanuit het hele land kwamen schaatsers vanaf senioren B tot masters 75 naar de Vechtsebanen om te strijden om de nationale titels. Het toernooi begon met een 500 meter. Hier wist Sophie Scheer tweede te worden bij de senioren B in een tijd van 44,17. De eerste medaille was hiermee binnen. Wim van Duuren kwam op de 500 in actie bij de masters 70 hier wist hij met een tijd van 50,28 6e te worden. Ook deden er twee klassement rijders mee in het..