• De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

 • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

Jeugdschaatsen trainingen

Informatie over het jeugdschaatsen

Het jeugdschaatsen is voor kinderen van 7 t/m 11 jaar.  Wilt u uw kind opgeven voor het jeugdschaatsen dan kunt u hier klikken. 

Hieronder vindt u in het kort de belangrijkste informatie wat betreft het jeugdschaatsen.

 • Het seizoen bestaat uit 16 trainingsdagen, twee wedstrijddagen, een feestmiddag en een mini-Elfstedentocht. Klik hier voor de planning.
 • De trainingen in Dordrecht zijn op zaterdag van 16.15 uur t/m 17.15 uur.
 • De groepsindeling voor het seizoen 2023-2024 is nog niet definitief en daardoor nog niet zichtbaar.
 • In verband met de veiligheid is er een helmplicht, zowel voor de kinderen als voor de trainers. Omdat niet alle helmen geschikt zijn als schaatshelm, willen we dat uw kind een schaatshelm draagt die door het jeugdbestuur verstrekt wordt. U betaalt hiervoor  jaarlijks een huurprijs.
 • Alle kinderen schaatsen in verenigingsjasjes. Ook hiervoor wordt een huurprijs verrekend.
 • De schaatshelmen worden gelijktijdig met de verenigingsjasjes verstrekt. De totale huurprijs is €23,50-.
 • Ook handschoenen zorgen voor veiligheid en zijn verplicht.
 • We gaan met twee bussen naar de ijsbaan. Iedere bus heeft een eigen route. Kinderen uit Lopik, Polsbroek, Vlist, Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Ouderkerk, Lekkerkerk, Krimpen ad Lek, Krimpen ad IJssel zitten in de “Schoonhovenbus”.
  Woon je elders dan zit je in de “Haastrechtbus”.

Haastrechtbus:

Halte:Heen:Terug:
Haastrecht14:4218:40
Stolwijk; Beijerscheweg14:4918:33
Stolwijk; Pompstation14:5218:30
Stolwijk; Dorp14:5718:25

 

Schoonhovenbus:

Halte:Heen:Terug:
Schoonhoven; halte Zeeuw en Zeeuw14:4518:35
Ammerstol; provinciale weg14:5318:27
Bergambacht; busstation14:5518:25
Berkenwoude; Zuidbroekse molen15:0118:15
Lekkerkerk; Loet15:0418:12
Krimpen a/d Lek; Breekade15:0918:10
 • De bussen stoppen bij de reguliere bushaltes langs de provinciale weg. In verband met de veiligheid vragen we u om uw kind bij de bushalte op te halen. We willen niet dat de kinderen de provinciale weg zonder begeleiding moeten oversteken. Op de terugweg vertrekt de bus pas bij een halte als alle kinderen zijn opgehaald.
 • Wij vragen ouders om assistentie in de bussen en rond de ijsbaan. We vragen aan u om u op te geven als busouder. U rijdt mee vanaf de eerste halte (Schoonhoven of Haastrecht). In de bus vanuit Haastrecht hebben we twee busouders nodig en in de Schoonhovenbus drie. Samen met de trainers zorgt u voor een fijne busreis. Eén van de taken is het bijhouden van de passagierslijst  Als busouder helpt u ook de kinderen met het onderbinden van de schaatsen. Natuurlijk groeien kinderen als hun ouders komen kijken bij wedstrijden en trainingen. Als u geen busouder bent dan is het niet mogelijk om mee te rijden met de schaatsbus. Via secretariaat.jeugd@stvlekstreek.nl kunt u zich aanmelden als busouder.  Bent u al eerder busouder geweest dan vragen we u toch om dit jaar wederom door te geven dat u weer busouder wilt zijn. Dat kan via het eerder genoemde mailadres
 • We hebben verschillende manieren om u te informeren. Als eerste via de mail.
  Als vereniging maken we ook gebruik van de KNSB-app. Als u deze download op uw telefoon dan bent u het snelst op de hoogte van de noodzakelijke informatie. Op dit moment zitten we nog in de opstartfase van de KNSB-app. Mocht deze nog onvoldoende functioneren dan zullen de trainers u benaderen via de WhatsApp. Wilt u aangeven als u bezwaar maakt dat de trainer uw telefoonnummer gebruikt om u te informeren?Op de website van onze vereniging (www.stvlekstreek.nl) vindt u ook allerlei informatie. Niet alleen over het jeugdschaatsen. Ook kunt u onze vereniging volgen op Facebook en Instagram.
 • De betaling gaat via een doorlopende incasso met een stilzwijgende verlenging van het lidmaatschap. Opzeggingen moeten voor 1 mei 2023 bij ons binnen zijn.
 • De kosten zijn als volgt opgebouwd:
  Contributie (lidmaatschap)€49,95
  Abonnement (busvervoer en toegang tot ijs)€219,00
  Huur van het jasje en de helm€23,50
  Totale incasso€292,45

  Voor de kinderen die op uitnodiging ook op de dinsdagavond schaatsen wordt €120 extra gevraagd.

 • Het lidmaatschap van het jeugdschaatsen betekent naast het schaatsen in het winterseizoen ook de mogelijkheid tot deelname aan de skeelertrainingen in het zomerseizoen. De kinderen van 10 jaar en ouder kunnen in de zomer ook nog eens aansluiten bij het droogtrainen op de dinsdagavond onder begeleiding van een trainer.