• De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

Hein Otterspeer voor de derde keer Nederlands Kampioen Sprint!

Hein Otterspeer voor de derde keer Nederlands Kampioen Sprint!

Hij ging het toernooi in als een van de favorieten voor de eindoverwinning en finishte het toernooi op de hoogste trede van het podium. Hein Otterspeer werd afgelopen weekend voor de derde keer in zijn loopbaan Nederlands Kampioen Sprint.

 

In een schaatsjaar waar elk toernooi meer waard is dan andere jaren was Hein gebrand om zich te laten zien. In de wedstrijden in aanloop naar het sprinttoernooi liet Hein al zien in vorm te zijn. Op de eerste afstand van dit toernooi werd dat gelijk bevestigd. Met 34,82 ging hij op de tweede plaats de 1000 meter in. In deze rit steeg Hein boven zichzelf uit in een strakke foutloze rit dook hij met 1.07,99 voor het eerst onder de befaamde 1.08 in Thialf. Deze tijd was zelfs goed voor een nieuw kampioenschapsrecord! Met een oerkreet kwam hij over de finish toen hij zijn tijd zag en wist dat hij goede zaken deed voor het klassement met deze afstandsoverwinning.

 

Dag 2 stond in het teken van deze ruime voorsprong behouden. Dat begon goed met weer een 34,91 op de 500 meter hiermee gaf hij maar 0,06 sec prijs op zijn directe concurrenten. De finale afstand stond ouderwets in het teken van geen fouten maken en met een sterke tijd finishen. En dat deed Hein! Met 1.08,78 bleef hij zijn concurrentie in het klassement ruim voor en werd hem de krans voor de derde om de nek gehangen.

 

“Het doet me heel veel, dit was een behoorlijk goed kampioenschap”, vertelde Hein voor de camera van de NOS. “Toen we begonnen was het vrij onzeker, alles en iedereen stond er. Dat is het mooiste, dat geeft een kick als het lukt. Ik ben superblij en supertrots.”

 

Dubbelslag

Wat de overwinning van Hein nog meer uniek maakt is dat dit betekent dat dit jaar zowel de Nederlands Kampioen Sprint en Allround Lekstrekers zijn. Een uniek moment dat we zeker mogen koesteren!

De overwinning van Patrick en Hein betekent dat allebei de heren ook zijn geplaatst voor het EK Allround en Sprint in januari van dit jaar die op 16 en 17 januari plaatsvinden in Heerenveen. Wat zou het mooi zijn als daar wat publiek bij aanwezig kan zijn.

 

Joost

Naast Hein stond ook Joost van Dobbenburgh aan de start van het NK Sprint. Hij reed naar eigen zeggen een slecht toernooi. Het liep niet zoals hij hoopte en dat is frustrerend op de afsluitende 1000 meter herpakte hij zichzelf en reed in een sterke rit naar 1.10,04.

Die tijd geeft hem vertrouwen voor het eerstvolgende toernooi.

 

Het eerstvolgende toernooi is het WK-Kwalificatietoernooi tussen Kerst en Oud en Nieuw.