ALLE ACTIVITEIEN TOT IN IEDER GEVAL 6 ARPIL AFGELAST

GEEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN, GEEN TRAININGEN, GEEN VERGADERINGEN, GEEN JEUGD ELFSTEDENTOCHT

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

Drukte op het NK Jeugdmarathon en Patrick wint opnieuw de 5000 meter

Drukte op het NK Jeugdmarathon en Patrick wint opnieuw de 5000 meter

Het was ook dit weekend weer een druk weekend op de ijsbanen rond de hele wereld. Bij het NK Jeugdmarathon in Hoorn stonden maar liefst 5 lekstrekers aan de start, gevolgd door nog eens 4 lekstrekers bij de Marathon Cup. Terwijl in Calgary de een na laatste World Cup van dit seizoen werd gereden en in Alkmaar was het tijd voor de Holland Cup.

5 Lekstrekers aan de start bij het NK Jeugdmarathon

In Hoorn was het dit weekend tijd voor het NK Marathon voor de jeugd. Bij de pupillen B stond Koen van Zwienen aan de start en bij de pupillen A zijn oudere broer Daan van Zwienen. Beide mannen wisten goed mee te doen in de wedstrijd met als resultaat een 10e plek voor Koen en een 15e plek voor Daan.

Bij de junioren C waren Berto Anker en Sam Mayenburg in het peloton te vinden voor de wedstrijd over 25 rondes. Berto kwam helaas na 11 ronde ten val waarna zijn NK erop zat. Sam wist in het peloton te finishen met een 17e plek als resultaat.

Als laatst stond ook Iris Mulder aan de start bij de junioren B. Zij wist de wedstrijd over 25 rondes helaas niet uit te rijden en moest genoegen nemen met een 35e plaats.

Voor de beste ondersteuning tijdens de wedstrijd hadden de rijders zelfs een ploegleider uit het damespeloton aan de kant staan: Bert van Buren!

Patrick Roest wint opnieuw de 5000 meter op de World Cup

In Calgary vond op het snelle ijs van de Olympic Oval de een na laatste World Cup voor dit seizoen plaats.

Op de 5000 meter stond Patrick Roest aan de start en wist deze afstand te winnen in een tijd van 6.07,40. Hiermee wist hij de Ted Jan Bloemen nipt voor te blijven met 0,02 seconden. Voor Patrick was dit de 7e overwinning op deze afstand van dit seizoen, en is hiermee ongeslagen op de 5000 meter. Komende week vinden de WK Afstanden plaats in Salt Lake City, hier komt Patrick in actie op de 1500, 5000, 10000 meter en ook is hij geselecteerd voor de ploegenachtervolging.

Hein Otterspeer kwam op vrijdag in actie op de 500 meter, daar kwam hij met 35,51 niet verder dan de 19e plek. Op de 1000 meter, waar hij beter voor stond in het klassement, mocht hij helaas niet in actie komen.

Holland Cup in Alkmaar

In Alkmaar was het dit weekend weer tijd voor de 5e Holland Cup van dit seizoen. Joost en Sacha stonden daar beide aan de start van de 500 en 1500 meter.

Joost wist met 36,56 7e te worden op de 500 meter en met 1.55,04 11e op de 1500 meter.

Sacha wist zich als eerstejaars junior A wederom goed tussen de (neo) senioren te rijden. Met 40,88 werd ze 15e op de 500 meter en met 2.07,71 12e op de 1500 meter.

Op zondag zouden Joost en Sacha beide ook nog een 1000 meter rijden maar deze werd vanwege de storm afgelast.

Marthon Cup in Hoorn

Naast het NK voor de jeugd, was het voor de marathon elite ook weer tijd om het kunstijs op te stappen na het vaste uitstapje op de Weissensee. In Hoorn kwamen Sandra Dekker, Linda Halling, Erik Jan Kooiman en Remco Schouten weer in actie. Bij de dames klasseerde Linda zich na 69 rondes op de 33e plaats. Sandra wist helaas niet te finishen.

Bij de mannen was Remco weer terug van weggeweest na een tijdje niet op het ijs te hebben gestaan vanwege een aantal rode kaarten voor ploegenspel. Na het geleverde werk voor de ploegen stapte Erik Jan na 110 rondes uit de wedstrijd en Remco na 113.