Video van het bestuur 6

Video van het bestuur 6

Het bestuur komt ongeveer 10 keer per jaar bij elkaar, maar niet bij alle leden is bekend wat wij zoal doen. We geven daarom na elke vergadering een update van wat er besproken is, waar wij ons mee bezig houden en wat er speelt in de vereniging. Bekijk de video hieronder.

Video van het bestuur 6

Volledige tekst

Het schaatsseizoen loopt op zijn einde, over een kleine maand worden de clubkampioenschappen georganiseerd en niet veel later zal het ijs op De Uithof smelten. Doordat bijna alle corona maatregelen zijn verdwenen worden er volop activiteiten en wedstrijden georganiseerd. Het waren dan ook drukke weken!

Tijdens het NK Sprint in Thialf wist Joost van Dobbenburgh te eindigen op de 12e plaats. Een week later werden de wereldkampioenschappen sprint gehouden in Inzell. Vanuit de Krimpenerwaard waren daar 5 Lekstrekers; Frans Rietveld, Wilfred van Stam en Richard Stolwijk als deelnemers, Monique Vergeer als coach en Leen van den Heuvel als official. Wilfred van Stam eindige op de 7e plek bij zijn debuut op een masters WK. Frans Rietveld en Richard Stolwijk wisten beide te winnen en mogen zich dus wereldkampioen noemen. Dat verdiend natuurlijk een bloementje, daarom ben ik persoonlijk bij de kampioenen langs geweest.

Op 19 en 20 februari waren in Enschede de Nederlandse kampioenschappen voor junioren. Daan van Zwienen werd 18e bij de junioren C, Pim Stuij werd 7e bij de junioren A – Sprint en Jillian Knook werd 4e bij junioren B – Sprint waarvan 1 keer 3e op de 500 meter. Datzelfde weekend werd Peter de Bruin 3e bij de NK pupillen marathon in Tilburg.

En natuurlijk waren er Olympische Spelen. Hoe trots kun je als club zijn als er 2 van je leden, Patrick Roest en Hein Otterspeer, op het grootste sportevenement ter wereld zijn. We hebben 3 prachtige ochtenden gehad in Amicitia georganiseerd door de activiteitencommissie. Prachtige wedstrijden gezien en super trots op de 2 zilveren medailles van Patrick. Aan media aandacht kwamen we niet te kort. Er waren er reportages over ons samenzijn in Lekkerkerk te zien op Eurosport, Hart van Nederland, AD.nl en schaatsen.nl.

Tijdens de finale van de marathon cup in Den Haag nam Linda Halling afscheid van het profpeloton. We hebben Linda die avond een bloementje overhandigd namens onze vereniging. We hopen Linda nog regelmatig bij onze club te zien.

Bij het jeugdschaatsen rijden de bussen weer naar Dordrecht. Op 12 februari werd er een wedstrijd georganiseerd waarbij zo’n 95 enthousiaste jeugdleden aan mee deden. Super om te zien dat het met onze toekomst wel goed zit! Een week later waren er jeugdschaatsers die potentie hebben om de overstap te maken op zaterdagochtend in Den Haag om proef te schaatsen. Zo kunnen zij vast een keer kijken hoe dat er uit ziet als ze overstap maken van Dordrecht naar Den Haag.

Voor de communicatiecommissie zijn we op zoek naar een nieuwe webmaster die zorgt dat de website up-to-date blijft. Het gaat niet om het technische gedeelte, maar alleen om de inhoud die op de site staat. Lijkt het jou leuk om te doen? Meld je dan bij de communicatie commissie!

Verder hebben we in het bestuur gesproken over het dragen van een helm tijdens het schaatsen. Bij de jeugdschaatsers is dit vanzelfsprekend, maar op zaterdagochtend op De Uithof nog niet. We onderzoeken wat de rol van het bestuur hierin is.

Helaas is er ook minder goed nieuws te melden. Jacob Kleibeuker moet geopereerd worden en is daarom uit de running. Zijn taken in het bestuur worden overgenomen door Janneke Prins. We leven erg mee met Jacob en wensen hem heel veel sterkte de komende tijd.

Onze volgende vergadering is op 9 maart.