Video van het bestuur 5

Video van het bestuur 5

Het bestuur komt ongeveer 10 keer per jaar bij elkaar, maar niet bij alle leden is bekend wat wij zoal doen. We geven daarom na elke vergadering een update van wat er besproken is, waar wij ons mee bezig houden en wat er speelt in de vereniging. Bekijk de video hieronder.

Video van het bestuur 5

Volledige tekst

Op 18 december werden in Breda de nationale kampioenschappen marathon voor Masters gehouden. Arjan Bakker werd Nederlands kampioen, Richard Stolwijk schaatste naar het brons. Van harte gefeliciteerd! Ook dit jaar een Europese titel voor een Lekstreker, Patrick Roest wist begin januari zowel de 5000 meter als de ploegenachtervolging te winnen. Super gaaf!
Tijdens het OKT waren er spannende wedstrijden te zien. Hoe gaaf is het dat er 34 jaar na Hein en Leo er weer 2 lekstekers naar de Olympische Spelen gaan! Patrick op de 5 km, 10 km en ploegenachtervolging en Hein op de 1000 meter. Ik kijk uit naar de mooie wedstrijden die te zien zijn vanaf 5 februari. Voor nu wens ik jullie veel succes met de laatste voorbereidingen en heel veel plezier in Beijing!
Als de maatregelen het toelaten willen we met elkaar de wedstrijden waarbij onze clubgenoten rijden kijken op een groot scherm in Lekkerkerk. De activiteiten commissie heeft een plan gemaakt, de bedoeling is om tijdens de 1000 meter, 5 km en 10 km de wedstrijden met elkaar te kijken. Jullie horen hier snel meer over.
Na 4 weken waarbij we ´s avonds helaas niet mochten sporten, kunnen we nu weer helemaal los! De ijsbanen zijn weer helemaal open en ook de trainingen in Lekkerkerk zijn weer gestart. Ik ben blij dat het kabinet het nut van sporten inziet.
Voor de jeugdschaatsers was op de laatste zaterdag van de kerstvakantie een trainingsdag in Ammerstol georganiseerd omdat de baan in Dordrecht gesloten was, dit is namelijk een binnenlocatie. Super dat hier zo’n 50 enthousiaste jeugdleden in de stromende regen aanwezig waren. De commissie had plannen gemaakt om weer uit te wijken naar de baan in Utrecht, maar dat bleek op het laatste moment toch niet nodig. Verder worden komende zomer nieuwe jasjes voor de jeugdschaatsers aangeschaft en gaat er een groep brainstormen hoe we de wachtlijst zo kort mogelijk kunnen houden. We willen namelijk dat ieder kind dat in de Krimpenerwaard schaatsen, kan leren schaatsen.
Eind vorig jaar werd de traditionele jeugd sprint wedstrijd georganiseerd. Ruim 60 rijders, pupillen t/m junioren B stonden aan de start. Dank aan alle vrijwilligers die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt. Ook in de voorjaarsvakantie willen we weer een wedstrijd organiseren voor Lekstreek leden, deze moet plaats gaan vinden op de vroege maandagochtend. Jullie horen hier binnenkort meer over. De datum voor de clubkampioenschappen hopen we snel bekend te kunnen maken.
Onze volgende vergadering is op 9 februari.