• De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

In Memoriam Kees de Jager

In Memoriam

Afgelopen week ontvingen wij het droevige nieuws dat voormalig trainer en oud-lid Kees de Jager is overleden. 

Kees was, samen met zijn vrouw Rina, een trouwe bezoeker van de vrijdagavond trainingen in de Loet in de jaren 80-90. Hij was een graag geziene gast. Altijd optimistisch en hij had veel humor. In onvervalst Lekkerkerks trakteerde hij de groep wekelijks op smeuïge verhalen over zijn belevenissen met ‘de oudjes’ in de Breeje Hendrik waar hij werkzaam was als conciërge. Zo kon hij in één dag een kamer behangen en sauzen.. Als afsluiting van de training werd er vaak een duurloopje gedaan. Hij zei dan: “fijn, een lekker stukkie drave”. Ook op de Uithof heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van de IKZOAC groep op zaterdagochtend. 

Naast zelf trainen heeft Kees ook jarenlang training gegeven op de schaats en op de fiets. Op woensdagavond werd er onder leiding van Kees gefietst. Om 19.00 uur verzamelde hij met een groepje in de Loet. Vervolgens werd er een vaste route afgelegd via Stolwijk, Haastrecht naar de Vlist. Op de Franse Ka moest er natuurlijk worden gesprint. Door Schoonhoven werd er op iedereen gewacht waarna er via de Lekdijk werd uitgefietst tot Lekkerkerk. 

Kees genoot van het samen sporten en de gezelligheid. De Loet was echt zijn gebied. Tot het laatst toe fietste hij daar met Rina zijn rondje. Kees is 75 jaar geworden. Er wordt in besloten kring afscheid genomen. We wensen de familie sterkte met het verlies. 

Kees de Jager