• Nederlands kampioen bij NK clubs 2018-2019

  • Nederlands kampioen bij NK clubs 2018-2019

  • Nederlands kampioen bij NK clubs 2018-2019

Patrick aanvoerder Adelskalender

Patrick Roest staat eerste op legendarische lijst

Het was niet de vraag of, maar vooral wanneer Patrick eerste zou staan op de Adelskalender. Binnen het allroundschaatsen is dit een legendarische lijst en dankzij zijn PR’s tijdens de Worldcup finale is Patrick de eerste Lekstreker die bovenaan deze lijst komt.

De Adelskalender is in 1928 opgesteld in Noorwegen en er is toen terug gerekend naar de eerste man die officieel de 4 afstanden van de grote vierkamp gereden had. Dat was de Zweed Rudolf Erikson in 1893, maar een jaar later werd Jaap Eden de eerste Nederlander op de lijst. Dat de Noren eind jaren 20 deze lijst opstelden is niet vreemd, aangezien Oscar Mathisen in die tijd heerste in het schaatsen.

 

De naamgever van de schaatsOSCAR stond maar liefst 21 jaar bovenaan de lijst. Met namen als Ard Schenk, Kees Verkerk, Eric Heiden, Rintje Ritsma en Sven Kramer zijn we enorm trots dat er nu een clubgenoot op één staat. Patrick volgt Shani Davis op, die sinds 6 maart 2009 de leiding had. Overigens is de Adelskalender ook de inspiratie voor de Lekstreek allertijdenlijst!