Dave van Dam Jeugdskeelercup 2022

Dave van Dam Jeugdskeelercup 2022

Het inline seizoen staat op het punt los te barsten.

 

Via deze link vind u de informatie-brochure van de JeugdSkeelerCup voor het aankomende seizoen 2022.

Wedstrijden voor inline-skaten

Voor veel leden is inlineskate puur een training voor het schaatsen maar er is ook een groep die het leuk vindt om inline skate wedstrijden te gaan rijden. Op deze pagina vind je de nodige informatie over het deelnemen aan deze inline skate wedstrijden.

Leeftijdscategorieën

De categorieën bij het inlineskate zijn anders ingedeeld dan bij het schaatsen. Waar we bij het schaatsen kijken naar de peildatum van 1 juli is het bij het inlineskate zo dat men gewoon kijkt naar het geboortejaar, peildatum is daar dus 1 januari. Ook de namen van de verschillende categorieën zijn anders, er wordt gewerkt met pupillen 4 t/m 1, kadetten, Junioren B en A en vervolgens de senioren en masters. Kijk voor meer informatie even op de site van de KNSB:

https://knsb.nl/wedstrijdcategorieen/wedstrijdcategorieen/

Wedstrijden

Voor onze jeugd raden we aan om te kijken naar de wedstrijden van de Oomssport jeugdskeelercup, dit is een competitie met een aantal wedstrijden in Zuid-Holland. Aan deze wedstrijden doen flink wat kinderen mee en de wedstrijden bestaan uit verschillende onderdelen die afgestemd zijn op de leeftijd van de deelnemers. Meer informatie over de jeugdskeelercup (en informatie over huur-transponders en beennummers) vind je op:

https://www.knsbgewestzh.nl/inline-skaten/jeugdskeelercup/

Voor oudere rijders is er ook de Ooms skeelercup voor ouderen en er is de Dave van Dam cup, de eerste is wederom in de regio Zuid-Holland en de Dave van Dam cup wordt gehouden in de regio Utrecht. Voor meer informatie over de Oomssport skeelercup vind je op:

https://www.skeelercup.nl/

Voor meer informatie over de Dave van Dam cup wedstrijden vind je op:

https://www.inlineskatenmiddennederland.nl/

Voor alle skeelerwedstrijden geldt overigens dat het inschrijven voor deze wedstrijden gewoon gaat via https://inschrijven.schaatsen.nl/ boven aan de pagina kun je inlineskaten selecteren, de wedstrijden van de jeugdskeelercup hebben een naam die begint met JSC

Licentie

Voor het rijden van wedstrijden is een licentie nodig, dit is dezelfde licentie die ook voor de langebaanwedstrijden nodig is. Voor je echter in kunt schrijven voor inline skate wedstrijden moet je je licentie ook actief maken voor inlineskate, dit kost niets extra maar je moet dit voor je kunt inschrijven wel even aanzetten op https://mijn.knsb.nl/

Log op Mijn KNSB in met je registratienummer en selecteer vervolgens “Mijn Wedstrijdgegevens”, op deze pagina kun je aangeven dat je ook de discipline inlineskate actief wilt maken.