• De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

Patrick Roest voor het eerst Nederlands Kampioen Allround!

Patrick Roest voor het eerst Nederlands Kampioen Allround!

Al drie keer wist Patrick Roest wereldkampioen allround te worden maar de Nederlandse allround-titel had hij nog niet op zijn palmares staan, tot dit weekend!
Voor het eerst in een aantal jaar deed Patrick weer mee aan het allround kampioenschap aangezien dit helaas een van de weinige toernooien is die dit jaar tot dusver verreden wordt. Niet minder belangrijk is het dat er een Nederlandse titel op het spel staat met een sterk deelnemersveld aan de start.

 

Op dag 1 wist Patrick gelijk de toon te zetten met een overwinning op de 500 meter, met 36,47 pakte Patrick gelijk een prima voorsprong op zijn concurrenten ook al had hij gehoopt dat dit gat wat groter zou zijn. Patrick sloot de dag af met een 5000 meter. In een rechtstreeks duel met Jan Blokhuijsen, een van zijn grootste uitdagers van dit toernooi, reed Patrick naar een tijd van 6.15,31 wat wederom goed was voor een afstandsoverwinning.

 

Ook op dag 2 begon Patrick erg sterk met wederom een afstandsoverwinning, dit maal op de 1500 meter in 1.45,68. Het gat met de concurrentie was na deze afstand definitief geslagen en hiermee kon Patrick de eindoverwinning eigenlijk al niet meer uit handen geven. Op de afsluitende 10.000 meter mocht Patrick de strijd aangaan met Marwin Talsma die dit jaar al heeft laten zien dat hij sterke 10 kilometers kan rijden. Na een mooie strijd werd de race pas op de laatste meters beslist en kwam Patrick met 13.01,54, 0,11 seconde tekort voor de vierde afstandsoverwinning.

Desalniettemin was deze tijd ruimschoots genoeg voor Patrick zijn eerste Nederlandse titel Allround!

 

Het eerstvolgende toernooi voor Patrick is het kwalificatie toernooi tussen Kerst en Oud en Nieuw. Komend weekend is het nog de beurt aan Hein Otterspeer en Joost van Dobbenburgh om zich te laten zien op het NK Sprint.