ALLE ACTIVITEIEN TOT IN IEDER GEVAL 6 ARPIL AFGELAST

GEEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN, GEEN TRAININGEN, GEEN VERGADERINGEN, GEEN JEUGD ELFSTEDENTOCHT

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

Het coronavirus en sporten

Het coronavirus en sporten

Bij STV Lekstreek zijn alle activiteiten voor dit seizoen afgelast. Maar uiteraard is het belangrijk om te blijven bewegen.
Via NOC*NSF is er een uitgebreid dossier over het virus in combinatie met sporten. In dit bericht zetten we de belangrijkste punten op een rijtje.

 

De Nederlandse regering heeft maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vanaf 15 maart is het in ieder geval t/m 1 juni verboden om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden open te houden.

Het kabinet heeft Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. NOC*NSF ondersteunt dit door de Nederlandse sport ook op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen en vieringen ook in ieder geval t/m 1 juni 2020 af te gelasten.

 

Tot wanneer zijn de trainingen en wedstrijden afgelast?

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs dienen tot en met maandag 1 juni hun deuren te sluiten.

Deze maatregelen houden in dat sportclubs geen trainingen, oefenwedstrijden of andere bijeenkomsten kunnen organiseren. Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Ons advies is dan ook om t/m 1 juni geen georganiseerde sportactiviteiten plaats te laten vinden, ook niet in kleine groepen.

 

Waarom is het belangrijk dat trainingen, wedstrijden en andere evenementen worden afgelast?

Bij trainingen, wedstrijden en evenementen komen (veel) mensen bij elkaar en zijn er (veel) mensen dicht bij elkaar. Virussen kunnen zich in dat soort situaties gemakkelijker verspreiden. Het advies is daarom om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden.

 

Mag je trainen in kleine groepen?

Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Ons advies is om t/m 1 juni geen georganiseerde sportactiviteiten te laten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.
Dus als je gaat fietsen, hardlopen of skeeleren; doe dat alleen!

 

Uiteraard is het wel te belangrijk om te blijven bewegen. Wij adviseren om zelf een rondje te gaan hardlopen of fietsen (desnoods op de Tacx). Ook zijn een hoop schaats gerelateerde oefeningen prima thuis te doen.

De komende weken zullen we op social media met tips komen om actief te blijven.