• De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

Europese titels voor Patrick Roest en Daan van Zwienen Zuid-Hollands kampioen

Patrcik Roest Europees kampioen 5000 meter en ploegenachtervolging.

In Thialf werd afgelopen weekend voor de tweede keer het Europees Kampioenschap afstanden verreden. Voor Nederland wist Patrick Roest zich op het NK Afstanden te plaatsen voor dit toernooi. Op de eerste dag van het toernooi kwam Patrick in actie op de 1500 meter. Hier wist hij met een tijd van 1.44,82 het brons te pakken achter zijn ploeggenoot Thomas Krol en de Rus Denis Yuskov.

De tweede dag kwam Patrick in actie op de afstand waar hij dit gehele seizoen nog ongeslagen op is, de 5000 meter. De drie voorgaande 5000 meters in Thialf zat Patrick al dicht op het baanrecord van de Rus Danila Semerikov, die het baanrecord een jaar geleden van Patrick afpakte. Dit weekend was hij naast het winnen van de Europese titel er op gebrand om ook dat baanrecord terug te pakken. Uitgerekend in een rechtstreeks duel met Semerikov wist Patrick het baanrecord met vier honderdste van een seconde terug te pakken en de Europese titel te winnen in een tijd van 6.08,92!
Met deze tijd wist hij Sven Kramer en Denis Yuskov achter zich te houden.

Op de slotdag van het toernooi mocht Patrick eerst eigenhandig het baanrecord ophangen in Thialf om vervolgens later op de dag nog in actie te komen op de ploegenachtervolging. Het drietal met Kramer en Marcel Bosker waren de andere 5 landen te snel af en wisten ook hiermee de Europese titel te pakken.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Team Jumbo-Visma schaatsen (@jumbovisma_ice) op

De eerstvolgende wedstrijd voor Patrick is de wereldbeker in Calgary, tot die tijd zal hij zich in Salt Lake City voorbereiden op het WK Afstanden dat daar het weekend na de wereldbeker plaatsvindt.

Daan van Zwienen Zuid-Hollands kampioen

In hetzelfde weekend vond het Zuid-Hollands kampioenschap voor pupillen plaats op De Uithof. Wederom stonden hier weer een aantal Lekstrekers aan de start van de wedstrijd over twee 500 meters.

 

Daan van Zwienen wist bij de jongens beide 500 meters met een ruime voorsprong te winnen na tijden van 45,03 een 44,89 mocht hij op het hoogste podium klimmen om de wisseltrofee in ontvangst te nemen.

Jurre Nuyt wist als pupil C de 17e en de 14e tijd te pakken over de 500 meters met 51,09 en 51,10

Koen van Zwienen werd een keer 24e en een keer 25e met tijden van 52,59 en 53,41

 

Als afsluiter werd er ook nog het ZHK marathon gereden, hier wist Daan ook nog 2e te worden. Later deze dag werd ook het ZHK marathon voor de andere categorie├źn gereden, hier werd Iris Mulder tweede bij de dames junioren B en Sam Mayenburg tweede bij de heren junioren C.