• De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

Corona update

Corona update

Volg hier alle updates over de gevolgen van het Coronavirus voor STV Lekstreek

02-06

Vanaf 1 juni 2020 mag de jeugd t/m 18 jaar weer sporten zonder de 1,5  meter regel in acht te hoeven nemen. Dit betekend dus dat de fietstrainingen voor deze leeftijdscategorieen ook weer hervat kunnen worden. Vanaf 8 juni 2020 zullen we daarom weer starten met deze trainingen vanaf de parkeerplaats Hof ter Bergen in Bergambacht (vlakbij de Lidl). De aanmeldingsplicht blijft echter nog steeds van kracht, dus ook voor deze training moet je jezelf aanmelden via veiligsporten.nu

18-05

Enthousiaste jeugd leden zijn afgelopen week gestart met de verschillende buitentrainingen. Vanaf 19 mei is het voor alle leden mogelijk om deel te nemen aan de buiten trainingen.

Vanuit het bestuur stellen we het op prijs als de maatregelen ook bespreekbaar worden gemaakt binnen het gezin.
De vereniging faciliteert deze trainingen onder de benodigde eisen die nu rondom de Corona maatregelen worden gehanteerd.
Dit betekent o.a.
  • Houdt bij aankomst, vertrek en tijdens de training 1,5 meter afstand
  • Daarnaast een verzoek om niet in groepen aan te komen en te vertrekken
  • Je mag met 4 personen – als groepje fietsend/ lopend – naar een training komen. Volgens de maatregelen mag je niet met elkaar meerijden (auto) als er geen 1,5, meter afstand gehanteerd kan worden
  • Na afloop van een training direct naar huis
  • Bij aankomst op de sport accommodatie wordt gevraagd je te melden bij de Corona coördinator (personen met een geel hesje) Daarna wordt je doorverwezen naar een plek waar je kan wachten totdat de training begint.
  • Sommige trainingen starten later om zo de spreiding van de mensen qua aankomst en vertrek goed te coördineren (op de site staan de juiste tijden)
Als we ons allemaal aan de regelgeving houden kunnen we gebruik blijven maken van de mogelijkheden die de vereniging biedt. We doen dit samen, alleen dan kan dit slagen. We rekenen op ieders inzet!
Namens het bestuur

Update 11-5

Aangezien het organiseren van evenementen tot 01 september 2020 niet is toegestaan, en er buiten sportaccommodaties niet gesport mag worden gaat de op 6 juni 2020 geplande 9-dorpen skeelertourtocht helaas dit jaar niet door. Wij hopen volgend jaar wel weer iedereen een rondje aan te kunnen bieden langs de 9 mooiste dorpen van Nederland.

Update 6-5

De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen elkaar snel op. Op de laatst gehouden persconferentie (6 mei) worden een aantal maatregelen versoepeld. Per 11 mei is het aan iedereen weer toegestaan om op (sport)accommodaties buiten gezamenlijk te sporten uiteraard met inachtneming van de regels. De meest actuele regels zijn terug te vinden op: nocnsf.nl/sportprotocol .
Kort samengevat zijn de belangrijkste regels hierin :
* Gebruik ten allen tijde je gezonde verstand! Je bent zelf verantwoordelijk om de RIVM adviezen te hanteren. De vereniging faciliteert een aantal mogelijkheden waardoor er op een veilig manier met elkaar gesport kan worden.
* Blijf thuis als je zelf (zelfs lichte) symptomen hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
* Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts of benauwdheidsklachten heeft.
* Houd (vanaf 13 jaar) 1,5 meter afstand.
* Kantines / kleedkamers / toiletten op de accommodatie zijn gesloten (houdt hier dus rekening mee).
* De gemeente Krimpenerwaard verplicht sporters zich aan te melden via veiligsporten.nu.
De aanmelding vanaf 19 jaar zal naar alle waarschijnlijkheid begin volgende week ook toegankelijk zijn op veiligsporten.nu De jeugd tot en met 18 jaar kan zich al wel aanmelden op deze site.
Naar aanleiding van de actuele regels, en de toegankelijkheid van de door de gemeente aangegeven website beginnen niet alle trainingen op hetzelfde tijdstip, er zullen ook een aantal trainingen helemaal nog niet starten. Bij deze een overzicht van wat er wel / niet doorgaat en vanaf wanneer:
Maandagavond: Fietstraining voor de jeugd – Gaat tot nader order niet door
Dinsdagavond: Droogtraining Lekkerkerk t/m 18 jaar – start 12 mei 2020 19.00uur
Droogtraining Lekkerkerk 19 jaar en ouder – start 19 mei 2020 19.15uur (1 week later dan de jeugd!!!)
Woensdagavond: Krachttraining – Gaat tot nader order niet door
Fietstraining – Gaat tot nader order niet door
Donderdagavond: Skeelertraining voor de jeugd t/m 18 jaar Ammerstol – start 14 mei 2020 19.00uur
Skeelertraining 19 jaar en ouder Lekkerkerk – start 21 mei 2020 19.00uur
Zaterdagmorgen: Multidisciplinair trainen voor de jeugd t/m 18 jaar Ammerstol- start 16 mei 2020 8.30uur
Jeugdskaten jeugdschaatsers Lekkerkerk en Ammerstol – start 9 mei 2020 10.30 uur
Alleen als we samen de regels volgen is bovenstaande mogelijk, en hopelijk snel meer. Bij deze willen we jullie dan ook vragen de regels in acht te nemen, en ook elkaar aanspreken op overschrijdend gedrag.

Update 1-5

Normaal gesproken starten we half mei weer met trainen voor het nieuwe schaatsseizoen. Helaas is momenteel door de Coronacrisis niets meer normaal, daardoor kunnen wij als vereniging ook niet doen zoals normaal.
De jeugd t/m 18 jaar mag inmiddels wel weer in groepsverband sporten op afgesloten buitenterreinen, en het bestuur en de TC zijn voornemens om vanaf zaterdag 9 mei te starten met de skeelertraining voor de jeugdschaatsers, en dinsdag 12 mei met de trainingen voor jeugd t/m 18 jaar. Dit kan alleen onder strikte voorwaarde, betrokkenen worden hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.
Voorlopig gaan we droogtrainen op dinsdag- en donderdagavond en skeeleren op zaterdag. Fietstrainingen en trainingen voor leden boven de 18 jaar worden voorlopig nog niet georganiseerd.
Voor vragen en ideeën over trainingen, mail naar TC@stvlekstreek.nl

Update 22-04

Gisterenavond hebben we allemaal van premier Rutte kunnen horen dat het beleid inzake de Corona-maatregelen m.b.t. de sport wat worden versoepeld. Kinderen t/m 12 jaar mag weer in groepsverband gaan trainen ZONDER ouders langs de kant, en de jeugd tussen de 12 en de 18 jaar mogen in overleg met de lokale overheden weer in groepsverband gaan trainen met inachtneming van de 1,5 meter regel. Het bestuur gaat zich deze week buigen over hoe we deze maatregelen op een, voor iedereen, veilige manier toe kunnen passen, en zullen u hiervan eind volgende week via de website informeren.

Update 20-03

Bij STV Lekstreek zijn alle activiteiten voor dit seizoen afgelast. Maar uiteraard is het belangrijk om te blijven bewegen.
Via NOC*NSF is er een uitgebreid dossier over het virus in combinatie met sporten. In dit bericht zetten we de belangrijkste punten op een rijtje.

 

De Nederlandse regering heeft maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vanaf 15 maart is het in ieder geval t/m 28 april verboden om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden open te houden.

Het kabinet heeft Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. NOC*NSF ondersteunt dit door de Nederlandse sport ook op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen en vieringen ook in ieder geval t/m 28 april 2020 af te gelasten.

 

Tot wanneer zijn de trainingen en wedstrijden afgelast?

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs dienen tot en met maandag 28 april hun deuren te sluiten.

Deze maatregelen houden in dat sportclubs geen trainingen, oefenwedstrijden of andere bijeenkomsten kunnen organiseren. Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Ons advies is dan ook om t/m 1 juni geen georganiseerde sportactiviteiten plaats te laten vinden, ook niet in kleine groepen.

 

Waarom is het belangrijk dat trainingen, wedstrijden en andere evenementen worden afgelast?

Bij trainingen, wedstrijden en evenementen komen (veel) mensen bij elkaar en zijn er (veel) mensen dicht bij elkaar. Virussen kunnen zich in dat soort situaties gemakkelijker verspreiden. Het advies is daarom om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden.

 

Mag je trainen in kleine groepen?

Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Ons advies is om t/m 1 juni geen georganiseerde sportactiviteiten te laten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.
Dus als je gaat fietsen, hardlopen of skeeleren; doe dat alleen!

 

Uiteraard is het wel te belangrijk om te blijven bewegen. Wij adviseren om zelf een rondje te gaan hardlopen of fietsen (desnoods op de Tacx). Ook zijn een hoop schaats gerelateerde oefeningen prima thuis te doen.

De komende weken zullen we op social media met tips komen om actief te blijven.

 

 

 

Update 12-03

Zoals iedereen heeft meegekregen is het land nu in de ban van het Coronavirus. Wij als STV Lekstreek volgen de maatregelen van de overheid en het RIVM op. Dit betekent dat noodgedwongen alle activiteiten bij STV Lekstreek tot in ieder geval 31 maart, ofwel het einde van dit seizoen, worden afgelast. Alle trainingen (vanaf vandaag), de clubkampioenschappen (21 maart) en de pubquiz (13 maart) zullen daardoor helaas niet doorgaan. We hopen op begrip voor deze situatie.