Lekstreek Database
Naam of wedstrijdnummer

ZHK, UCB, Gruno Bokaal en Marathon

Haastrecht (11-12-2018) Het afgelopen weekend was weer een spannend schaatsweekend voor een groot aantal Lekstrekers. In Den Haag vond het Zuid Hollands Kampioenschap (ZHK) voor junioren plaats, in Groningen de Gruno Bokaal (plaatsing NK allround), in Utrecht de Utrecht City Bokaal (Plaatsing NK Sprint)  en in Alkmaar de KPN marathoncup 6.

Aan de start van het ZHK in Den Haag stonden bij de Junioren C: Jillian Knook (4e), Susanne Prins (15e), Diede de Vries (8e), Thijs van den Heuvel (11e), Kees de Ruijter (13e) en Tim Groeneveld (18e).

Bij de junioren B reden Lianne Koetsier (zij werd nog knap tweede na een val op 3000m), Ilse van der Linde (4e), Iris Mulder (14e), Sacha van der Weide (19e) en Liza van Beek (20e). Sacha reed geen 3000m ivm het NK sprint komend weekend waar ook Lianne zal starten.  Bij de heren jun B reden Peye de Ruiter (10e), Dennis Vergeer (11e), Pim Stuy (16e) en Joost de Jong (18e). Ook Pim reed geen 3000m in verband met het NK Sprint van komend weekend.

Bij de junioren A werd Sjoerd IJzerman Knap 2e. Verder stonden aan de start Daphne de Ruiter (5e), Maxime van Stam (7e) en Flo van der Vlist (4e).

Komend weekend vindt het NK sprint voor junioren A en B plaats in Enschede. Vanuit STV Lekstreek doen mee Sacha van der Weide, Pim Stuy, Lianne van Loon, Inge de Heer en Daphne de Ruiter staat nog reserve.

Bij de Gruno Bokaal in Groningen tellen de 1500m (dames en heren),  3000m (dames) en 5000m (heren) mee voor het klassement van de Holland Cup afstanden. Daarnaast is de Gruno Bokaal/Zilveren Schaats selectiewedstrijd voor het KPN NK Allround. Vanuit STV Lekstreek werd Sandra Dekker 6e waarmee zij zich plaatste voor het NK allround op 26/27 januari in Heerenveen.

Tijdens Utrecht City Bokaal (UCB) tellen de 500m en 1000m op beide dagen mee voor het klassement van de Rabo Holland Cup. Daarnaast is UCB de selectiewedstrijd voor het KPN NK Sprint op 26/27 januari in Heerenveen. Joost van Dobbenburgh werd 7e waarmee hij zich plaatste voor het NK Sprint.

In Alkmaar reden Remco Schouten en Erik Jan Kooiman mee in de 6e KPN Marathon Cup. Remco werd 29e. Hij staat nu 15e in het klassement. Komend weekend rijden de heren mee in de 7e KPN Marathon Cup op onze thuisbaan De Uithof in Den Haag.