Lekstreek Database
Naam of wedstrijdnummer

NPT weer succesvol verlopen

LEKKERKERK (22-01-2019); afgelopen zaterdag was het weer een spannende dag voor de schaatsende pupillen in Nederland. In Groningen vond het Nederland Pupillen toernooi plaats, al jaren het officieuze NK voor pupillen. Bij de pupillen C begon Koen van Zwienen ijzersterk met een PR in 51.66. Helaas liep de 300 meter niet zoals gehoopt, maar voor volgend jaar kan iedereen vast rekening houden met Koen.
Ook Daan van Zwienen stond aan de start in het hoge noorden. Op de 500 meter kwam hij tot 47.31 en werd daarmee knap 9e. Ook op de 700 meter werd de oudste zoon van kortebaanspecialist Rob 9e in een PR van 1.07.14. Met twee keer een negende plaats kwam Daan ook in het eindklassement op die mooie negende stek terecht.

Bij de oudste pupillen waren de lekstreek ogen gericht op Matthijs Molenaar. Matthijs is lid van Gouwe Streek, maar traint veel met de jongste wedstrijdgroep van STV Lekstreek mee in het kader van de RTC structuur. Matthijs was op papier al een podiumkandidaat en hij maakte dat glansrijk waar met een tweede plaats. Met 42.69 en 1.27.86 reed hij ook op de afstanden twee keer naar het zilver.

Mannen, goed gedaan!

NPT Matthijs