Lekstreek Database
Naam of wedstrijdnummer

NK weekend met kortebaan en marathon

LEKKERKERK (14-02-2018); komend weekend zijn er twee Nederlandse kampioenschappen voor de junioren. In Biddinghuizen wordt aan gebrek aan natuurijs het NK kortebaan verreden op de baan van Flevonice. Op zaterdag rijden de C junioren en Peye de Ruiter en Pim Stuy kunnen best eens voor een verrassing gaan zorgen door de finale te halen. Bij de B junior dames is de kans ook aanwezig dat er één of meerdere lekstrekers de finale gaat halen. Sacha van der Weide stond tenslotte al op het podium bij de junioren C. Ook Noa Kleijnendorst en Daphne de Ruiter zijn echte sprintkanonnen, dus ook die dames gaan ver komen op zondagavond.

Bij de jongens B mogen Flo van der Vlist en Ivan Slingerland de strijd aan over 160 meter. Ook de beide Haastrechtenaren kennen de klappen van de zweep op de kortebaan en dat gaat ze zeker ver brengen.

In Tilburg is het voor de jeugd juist het lange werk waar om de titel wordt gestreden. De pupillen en junioren rijden namelijk het NK marathon. Bij de pupillen rijden Berto Anker en Jillian Knook om de titel. Bij de A junioren strijd Gerben van Leeuwen waarschijnlijk van voren mee, want Gerben laat al het hele jaar zien dat hij klaar is voor het grote werk.

Allemaal veel succes!