• De schaatstrainingsvereniging van de Krimpenerwaard

• De schaatstrainingsverenging uit de Krimpenerwaard

Kooiman in Enschede geklopt door Hoolwerg

ENSCHEDE (29-12-2012); Op de IJsbaan Twente heeft Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken) de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Hoolwerf klopte in de finale Erik Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof) met wie hij samen een ronde voorsprong had op het peloton. Johan Bakker (Sport2000/Stehmann) finishte voor het peloton solo als derde. Sam Boon (Bola Tulpenveredelingen) behield ook na de wedstrijd in Twente de oranje en witte trui. Hoolwerf en Kooiman maakte onderdeel uit van een kopgroep met daarbij ook Engbert de Vegt (Delangemassage.nl). Op het moment dat de kopgroep het peloton al enige tijd in de rug keek waagde Erik Jan Kooiman de sprong naar het peloton. Met de actie van de kersverse Nederlandse Kampioen verbrokkelde de kopgroep in drie eenlingen. Kooiman kwam als eerste rond waarna Hoolwerf nog lang enige tientalle meters achter het peloton bleef hangen. Engbert de Vegt moest zijn poging opgeven en viel terug in het peloton. Hoolwerf kwam pas rond na omstreden hulp van Antwan Tolhoek (Wadro). Evert Hoolwerf traint mee, maar maakt officieel geen deel uit van de Wadro-ploeg waardoor de ondersteuning van Tolhoek discutabel was. De Zeeuw werd na afloop van de wedstrijd door de jury dan ook gediskwalificeerd, maar voor Hoolwerf had dit geen gevolgen. In de finale keek het tweetal Hoolwerf en Kooiman lange tijd elkaar aan, maar het was Hoolwerf die zich in de laatste ronde duidelijk sneller toonde dan Kooiman en zo zijn tweede zege van het seizoen behaalde. Bron: Schaatspeloton.nl