Lekstreek Database
Naam of wedstrijdnummer

Informatie jeugdschaatsen

Het bestuur en alle trainers en begeleiders hebben alweer heel veel zin in het nieuwe seizoen 2017-2018. We zijn nog volop in voorbereiding!

Dit seizoen schaatsen we weer in Dordrecht.

Dit seizoen hebben we ontzettend veel nieuwe kinderen, erg spannend voor jullie!
Want: hoe gaat het in de bus? Waar moet ik zijn op de ijsbaan?
Voor de kinderen die al een seizoen (of meerdere) hebben geschaatst, zullen vooral nieuwsgierig zijn wie jullie trainer is. Onder het kopje “Groepsindeling” maken we dit zo snel als mogelijk bekend.

Op de informatiemiddag vertellen we je alles wat je wilt weten. Maar heb je zelf of je ouders toch nog vragen dan kun je altijd even bellen met iemand van het bestuur of met je trainer. Alle namen van onze commissieleden en de trainers staan met hun telefoonnummer hier verderop vermeld.

Daarnaast zijn er natuurlijk altijd nog andere belangrijke mededelingen die wij nu nog niet weten. Dit kun je altijd nalezen op de website van S.T.V. Lekstreek (www.stvlekstreek.nl), daarnaast zijn we actief op Facebook. Hier staan alle updates, laatste nieuwtjes en ook foto’s van de lessen en wedstrijden vermeld. Klik ‘vind ik leuk’ dus snel aan en blijf op de hoogte!

Ons e-mailadres is jeugdschaatsen@stvlekstreek.nl. In het clubblad HOGER OP van STV Lekstreek hebben wij ons eigen plekje “Schaatspiepers”. Wij zouden het leuk vinden als jullie een stukje zouden willen schrijven over wat je allemaal beleeft op de ijsbaan en in de bus. Dit kun je dan aan Marcella Rietveld mailen. Haar e-mailadres is marcella_rietveld@hotmail.com.

 


Website Lekstreek
    www.stvlekstreek.nl

Email                                 jeugdschaatsen@stvlekstreek.nl

 

Adres IJsbaan Dordrecht:
Sportboulevard Dordrecht
Fanny Blankers – Koenweg 10
3318 AH Dordrecht

 

Let op: er zijn een aantal wedstrijden en andere evenementen waarop er geen bus rijdt. Dan zal iedere deelnemer zelf naar Dordrecht moeten komen, en mag er zoveel supporters mee om te komen kijken!

 

Wedstrijden
Wedstrijden op de ijsbaan in Dordrecht . Ook dit jaar zullen wij weer twee wedstrijden organiseren op de ijsbaan in Dordrecht. De datums hiervoor zijn 25 november 2017 en 27 januari 2018. Ouders dienen zelf voor vervoer te zorgen. Zorg ervoor dat je schaatsen goed geslepen zijn voor de wedstrijd! Als tip, wanneer je ruim van te voren aanwezig bent kun je nog even warm lopen en/of in-schaatsen.

Natuurijs
Wanneer het deze winter zo hard gaat vriezen dat de natuurijsbanen in de Krimpenerwaard open gaan, zullen we niet met de bussen naar Dordrecht gaan. Dit wordt telefonisch doorgegeven, en staat vermeld op website van de Lekstreek en op Facebook. We schaatsen dan op een natuurijsbaan in de buurt.

De bussen
Er zijn minimaal 2 bussen die rijden. Deze bussen zijn genummerd.
Kijk dus goed in welke bus je dit seizoen hoort!

 

Bus 1                     –              Dordrecht
Start bij bushalte Schakel in Schoonhoven, via Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel naar Dordrecht IEDEREEN STAPT OP LANGS DE PROVINCIALE WEG

 

Bus 2                     –              Dordrecht
Start in Haastrecht en gaat via Stolwijk naar Dordrecht.

 

Bus routes, aankomst- en vertrektijden

 

Bus 1 Dordrecht , via Lekkerkerk                               Vertrektijd        Aankomsttijd

Schoonhoven Halte Schakel voor rotonde 15.00 18.35
Ammerstol prov.weg 15.08 18.27
Bergambacht busstation 15.10 18.25
Berkenwoude Zuidbroekse molen 15.15 18.15
Lekkerkerk Loet 15.18 18.12
Krimpen a/d Lek Breekade 15.20 18.10

 


Bus 2 Dordrecht , via Haastrecht                               Vertrektijd         Aankomsttijd

Haastrecht 14.55 18.30
Stolwijk Pompstation 15.05 18.20
Stolwijk Dorp 15.10 18.15


Eten & drinken
Het door de kinderen meegenomen eten en drinken mag in de bus worden genuttigd, zolang er geen rommel wordt gemaakt. Het afval dient in de plastic zakken of aanwezige afvalbakken gegooid te worden. Zijn deze niet aanwezig, dan vragen we jullie om de lege pakjes en zakjes thuis weg te gooien.

De ijsbaan
Bij de ijsbaan aangekomen lopen we naar de ingang. Als de deuren nog niet open zijn wordt er rustig gewacht, zijn de deuren al open, dan mogen jullie gewoon naar binnen. De schaatsen worden ondergebonden op een door ons aangewezen vaste plaats. De vloer van de onderbindplaats tot aan het ijs, is bedekt met rubber zodat beschermers niet nodig zijn. Stop alle spullen in je tas. Als de schaatsen aan zijn gaan we naar het ijs en wachten we tot de ijsmachine van het ijs is.

Het is niet toegestaan om over de boarding te hangen als de ijsmachine nog op de baan is. Dit is gevaarlijk. Blijf voor de veiligheid van jezelf en anderen wachten tot de baan wordt vrijgegeven.

Als we het ijs opgaan, verzamelt de trainer op een vaste plaats op de ijsbaan, en wachten we tot de groep compleet is. (De plaats wordt van tevoren bekend gemaakt).
Er wordt ongeveer een uur geschaatst, in dit uur worden er verschillende schaatsoefeningen gedaan. Het is verboden om tijdens de les zonder toestemming van het ijs te gaan.

Als de les is afgelopen gaan we rustig van het ijs en trekken onze schoenen weer aan. Maak de schaatsen goed droog en ga dan naar de bus. Kijk goed om je heen zodat je niets vergeet.
Vergeet niet een doekje in je tas te stoppen om je schaatsen te drogen.

 

Muts & Jasje
Voor de aanvang van de eerste les wordt aan ieder nieuw kind een muts uitgereikt. De muts is jouw eigendom, zet hier dan ook je naam in. De jasjes zijn gesponsord door de Rabobank en worden ter beschikking gesteld in bruikleen, derhalve moeten ze aan het einde van het seizoen worden ingeleverd.
De jasjes zijn tegen een borg van € 25,00 af te halen bij Dave van Dam Sport in Haastrecht. 
Bij verlies van de muts moet je dit aan je trainer/trainster melden, en ben je verplicht om voor een bedrag van €10,- een nieuwe te kopen. Let heel goed op je muts, want je hebt hem in een eventueel volgend seizoen ook weer nodig.

Indien het jasje wordt verloren of onherstelbaar beschadigd en niet meer bruikbaar is, zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag voor vervanging  in rekening te brengen (à €50,-). 

Overige kleding
Het is belangrijk dat er goede kleding gedragen wordt. Het dragen van handschoenen, clubjasje en muts is verplicht!!! Verder wordt een strakke trainingsbroek aangeraden. Er kunnen ook sokken over de broek gedragen worden.

Schaatsen
Het is belangrijk dat de schaatsen goed passen en niet te groot en zeker niet te klein zijn, anders kan er niet goed geschaatst worden en is de kans op blaren of zere voeten aanzienlijk groter. Neem bij voorkeur lage noren en geen hoge noren. En geen schaatsen met ijshockeyschoenen. Wanneer je nieuwe schaatsen gaat kopen, laat je dan goed informeren bij de schaatsspeciaalzaak Dave van Dam in Haastrecht.
Voor kinderen die net beginnen met schaatsen zijn de Easy Gliders van Zandstra heel geschikt of als je die nog hebt Friese doorlopers, maar let er bij deze wel op geschikte veters (met waxlaag, zodat schaatsen niet te snel los gaan zitten). Let er bij Zandstra’s of Friese doorlopers op dat je schone schoenen of laarzen aan zodat het ijs niet vuil wordt.
Bij Dave van Dam is het ook mogelijk om schaatsen te huren.

Ook zeer belangrijk zijn scherpe schaatsen. Wij adviseren om na drie à vier lessen de schaatsen te slijpen en vooraf een wedstrijd. Het is aan te raden een paar reserve veters mee te nemen.

Maak na het schaatsen je ijzers goed droog.

 

De les
Tijdens de les worden er rondjes gereden en tussendoor worden er spelenderwijs oefeningen gedaan om de techniek aan te leren.

Gedrag
Tijdens de les en in de bus dient iedereen zich te gedragen. Bij herhaalde waarschuwingen kan een kind voor één of meerdere lessen geweigerd worden. In het uiterste geval kan een kind voor het resterende deel van het seizoen geschorst worden. Zijn er problemen / moeilijkheden, neem dan contact op met de trainer / begeleider, een van de commissieleden of de vertrouwenspersoon van STV Leksteek.

Hoger Op
Dit is de naam van het clubblad van STV Lekstreek. Als jeugdschaatser ontvang je periodiek dit blad (1 per adres). In dit blad hebben we onze eigen rubriek onder de naam Schaatspiepers. We zouden het leuk vinden als jullie eens iets leuks zouden willen schrijven voor deze rubriek. Je kunt je verhaal of tekening mailen naar jeugdschaatsen@stvlekstreek.nl of marcella_rietveld@hotmail.com.