• De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

  • De schaatstrainingsverenging van de Krimpenerwaard

NK Supersprint in Amsterdam en de eindstanden van de baancompetitie

Podiumplekken bij het NK Super/Pure Sprint

Zaterdag werd er in Amsterdam gestreden om de titels over de kortste afstanden. Voor de junioren C en B een wedstrijd over 2x 100 meter en 2x 300 meter en vanaf de junioren A een wedstrijd over 100, 300 en 500 meter. Bij de junioren B streed Pim Stuy mee om de titel, op de 100 meter wist Pim een 15 jaar oud baanrecord van Hein Otterspeer te verbeteren naar een tijd van 10,25. Bij de tweede 100 meter bleef Peye de Ruiter Pim net voor en wist met 10,28 een nieuw PR te rijden. Na twee afstanden stond Pim eerste in het klassement. Maar helaas was de stevige wind de boosdoener op de eerste 300 meter. Met een 17e plek verloor hij de aansluiting met de concurrenten, ook Peye kwam op een gat met een 13e tijd. Op de laatste afstand waren beide mannen gebrand om te laten zien wat ze kunnen, en dat deden ze! Met 24,51 wist Pim de 300 meter te winnen en tevens een nieuw baanrecord te rijden op de Jaap Eden Baan. Deze tijd resulteerde in een tweede plek in het klassement voor Pim, Peye werd knap 5e!

 

Bij de dames junioren A was STV Lekstreek goed vertegenwoordigd aan de start met 5 van de 20 deelnemers. Op de 100 meter wist Sacha van der Weide met 0,01 seconde het clubrecord te verbreken van Sanne van der Wal. Lianne Koetsier (11,26) en Ilse van der Linde (11,94) een PR te rijden Daphne de Ruiter kwam tot een tijd van 11,54 en Noa Kleijnendorst reed 11,60. Bij de overige afstanden konden de dames goed mee met de concurrentie wat resulteerde in een 3e plek voor Sacha, een 6e plek voor Lianne, Daphne werd 13e en Noa en Ilse werden 17e en 18e.

Bij de heren junioren A kwamen Joost de Jong en Flo van der Vlist nog in actie. Joost wist met 10,54, 25,89 en 41,43 een 15e plek in het klassement te behalen. Flo pakte de 18e plaats met 10,81, 26,51 en 41,11

Bij de (neo) senioren stond ook Joost van Dobbenburgh aan de start. Met een 7e, 8e en 6e plaats werd hij 7e in het klassement.

Finaleweek baancompetitie

Door het hele seizoen heen wordt op De Uithof de baancompetitie verreden over 5 of 6 wedstrijden. De afgelopen weken stonden verdeeld over verschillende avonden de finales op het programma.

Op 2 februari sloten de junioren C als eerst de competitie af.  Van de 4 Lekstrekers die bij de mannen aan de start stonden finishte Sam Mayenburg het beste, hij werd tweede in het klassement.

Bekijk hier het gehele klassement van de heren C

 

Bij de dames C deden er 11 Lekstrekers mee aan de competitie. Susanne Prins wist derde te worden na 6 wedstrijden.

Bekijk hier het gehele klassement van de dames C

 

Op 9 februari werd de finale gereden voor de pupillen. Bij de pupillen tot en met B zijn er 4 Lekstrekers terug te vinden in het klassement: Jurre Nuyt (7e), Koen van Zwienen (15e), Peter de Bruin (29e) en Felix Harleman (37e)

Bekijk hier het gehele klassement van de pupillen BCDEF

 

In het weekend van 22 en 23 februari werden de prijzen verdeeld in de overige categorieën. Bij de junioren B was het goud voor STV Lekstreek, bij de mannen mocht Dennis Vergeer op het hoogste podium staan en bij de dames was Iris Mulder de snelste!

Bij de masters was het zilver voor Erik de Kluijver en ging Ard Neven ervandoor met het brons!

Bij de junioren A mocht Thomas van Herk de bronzen medaille mee naar huis nemen.

 

De complete klassementen en de uitslagen de laatste categoriën volgen nog.

Super Sprint toernooi op De Uithof

Terwijl de beste junioren streden om de titels in Amsterdam werd er op de uithof ook een supersprint toernooi georganiseerd voor pupillen en junioren C. Bij de dames C wist Anne van Duuren een bronzen plak te behalen. Bij de heren junioren C ging Sam Mayenburg ervandoor met de zilveren plak en Rico Rufi met het brons.

Bij de jongens pupillen pakte Jurre Nuyt de derde plaats.

Sandra Dekker laat zich zien in Lulea

Dat Sandra Dekker zich thuisvoelt in het marathonpeloton waar ze dit jaar in is gedebuteerd, laat ze maar wat graag zien. Met al knappe resultaten op de ijsbanen in het land en de lange wedstrijden op de Weissensee, pakte ze bij de slotwedstrijd in het Zweedse Lulea een mooie 4e plaats!